UA-61115846-1

Társasházi műszaki tanácsadás - Adminworld

Társasházi műszaki tanácsadás

 A társasházkezelés egyik legfontosabb célja, hogy a társasház közös tulajdonú részeinek állapotát megőrizze, sőt lehetőség szerint javítsa.

Nem minden közös képviselő profi műszaki szakember, így nekik okozhat gondot a társasházi közös tulajdonos és a társasházi közös rendszerek karbantartása.

Társasházi műszaki tanácsadás keretében megoldásokat adunk a társasház egyes problémáira, vagy egy átfogó kezelési tervet dolgozunk ki a társasház részére.

Álláspontunk szerint ilyen műszaki kezelési tervre minden társasháznak szüksége van. A műszaki kezelési terv az, amely tartalmazza a terv készítése idején a társasház állapotát, meghatározza az állagának fenntartásához, javításához szükséges feladatokat, azok sorrendjét.

A műszaki terv alapján lehetőség van tervszerű és pontos ütemterv szerint a társasház üzemeltetés, karbantartási és felújítási feladatait ellátni.

Amennyiben a társasháznak van műszaki terve, úgy a társasház műszaki fenntartása folyamatos és alapos lehet.

A társasházi műszaki tanácsadásra lehetőség van egy-egy projekt jellegű feladat esetén is. Például: közös nyílászárók cseréje, társasház szigetelése, társasházi tető javítása, társasházi fűtésrendszer felújítást.

Társasházi műszaki tanácsadás egyik része a társasházi vészhelyzetekre történő felkészülés. A társasházi vészhelyzetek alatt azokat az eseményeket értjük, amelyek azonnali műszaki beavatkozást igényel.

Csőtörés, dugulás, tetőbeázás, tűzeset, elektromos zárlat, stb.

A társashátnak fontos, hogy olyan megbízható terve legyen ilyen esetekre, mivel a káresemény, hirtelen és váratlan események általában nem igazodnak munkaidőhöz, vagy ahhoz, hogy az közös képviselő mikor ér rá az üggyel foglalkozni. Így célszerű, hogy legyen olyan terve a társasháznak, hogy vész esetén mit tegyenek a társasházban lakók.