UA-61115846-1

Társasházi jogi tanácsadás - Adminworld

Társasházi jogi tanácsadás

 

A társasházi jogi tanácsadás során lehetőség van a társasház működésnek jogszerűségével kapcsolatos tanácsadásra.

Sok esetben érkezik kérdés, a társasház szervezeti- működési szabályzatával, a közgyűlések kiírásával, a közgyűlés levezetésével, határozatok közlésével kapcsolatosan.

Sok jogi kérdést megül fel a számvizsgáló bizottsággal kapcsolatosan. Sok esetben azért, mert nem végzi a dolgát, más esetben azért, mert a számvizsgáló bizottság már a közös képviselő feladatát kezdi átvenni.

A társasházi jogi tanácsadás sok esetben olyankor is hasznos, amikor a közös képviselőnek olyan témában kell a társasház érdekét védeni, amelyet a társasház nem kíván elfogadni. Több közös képviselő került már olyan helyzetbe, hogy amit mondott az nem tetszett a társasháznak azonban teljes mértékben megfelelt a jogi szabályozásnak. A társasház többségének ez az álláspont nem tetszett, ezért összejátszással vádolták meg a közös képviselőt.

Ilyenkor hasznos, ha a közös képviselő egy külsős jogszabályoknak megfelelő írásos szakvéleményt tud felmutatni, amivel megelőzheti a vádaskodást.

Igen gyakori, amikor olyan kérdésekkel találkozunk, amely nem csak jogi, hanem társasházkezelői tapasztatlatot is igényel a hatékony megoldáshoz. Egy-egy kérdésnek több helyes megoldása is lehet, hisz a társasház mindazt megteheti, amit a jogszabályok nem tiltanak. Azonban az, hogy a lehetséges megoldások közül, melyek azok, amelyek valóban számításba jöhetnek egy társasháznál, azt egy olyan tudja megmondani, akinek van társasházkezelői tapasztalata.