UA-61115846-1

Számvizsgáló bizottságnak - Adminworld

A társasházak életében a nyugodt és törvényes működés záloga a jól működő számvizsgáló bizottság.

A számvizsgáló bizottságok általában nem társasházkezelők, így nem is rendelkezhetnek minden olyan tudással, amellyel a társasházkezelők rendelkeznek. Így a legtöbb esetben találkoznak olyan területekkel amelyekben járatlanok, vagy segítségre van szükségük.

Tapasztalatunk szerint az alábbi fő terület az, amelyben a számvizsgáló bizottsági tagok segítséget kérnek tőlünk.

Számvizsgáló bizottságnak az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

  1. Tanácsadás

Számtalanszor tapasztaltuk, hogy a számvizsgáló bizottság sok esetben nincs tisztában a jogaival, kötelezettségeivel, felelősségével. Ezekről tudunk felvilágosítást nyújtani.

Több esetben gondot jelenthet egyes esetekben a társasházi ügyek megítélése, mivel a számvizsgáló bizottsági tagok nem társasházkelők. Ezért szükséges lehet egyes esetekben szükséges lehet küldő szakértő segítsége a munkájuk elvégzéséhez.

Bővebben…

  1. Iratminták

A számvizsgáló bizottságnak szükséges az elvégzett munkájuk dokumentálására. Ilyenek a jegyzőkönyvek, nyilvántartások, szerződésminták, egyéb iratok. Ezekben nyújt segítséget az irat mintatár.

Bővebben…

  1. Jogszabályok

Sokaknak nehézséget okoz a társasházzal kapcsolatos jogszabályok összegyűjtése. A társasházak és az őket szabályozó jogszabályok igen sokrétűek és sok helyen vannak szétszórva. Ebben segít az időszakonként frissítésre kerülő jogszabályok.

Bővebben…