UA-61115846-1

Társasházi mentor program - Adminworld

Mentor program a Társasházkezelők, közös képviselő, intézőbizottságok és számvizsgáló bizottságok  részre

 Egy vagy több társasház vezetése vagy ellenőrzése nem feltétlenül könnyű feladat.

Ha valaki úgy vagy eddig nem látott feladattal találkozik nem minden esetben tudja, mi a pontos feladata, jogköre, kötelezettsége és milyen lehetőségei vannak.

Az új feladatok esetén mindig a kezdeti időszak az, amikor a feladatok ellátása során általában mindannyiuk többfajta megoldást kipróbál és ezek közül van, amely teljesen eredménytelen, van amely jó, de lehet rajta javítani és vannak azok, amelyek megfelelő eredményt hoznak.

A mentor program keretében:

  • Segítünk a kezdeti lépések megtételében

A társasházkezelői iskola az elméleti alapokat adja meg és részben próbál iránymutatást adni a gyakorlatra. Azonban a valódi életre nem tud felkészíteni. A közös képviselő, intézőbizottságok és számvizsgáló bizottságok számára semmilyen képzés nincs, így nekik még nehezebb megtenni a kezdeti lépéseket.

Minden társasházi vezető tisztségviselői feladatok ellátásához készítettünk mentor programot, amely hatékonyan segít a működés első időszakában a feladatok elsajátításában és ellátásában, ezzel megspórolva a kezdeti időkhöz kapcsolódó tanulópénzt és tanulóidőszakot.

 

  • Nyomtatványokkal, iratmintákkal való ellátás.

A társasházban vannak kötelező feladatok, melyet a jogszabály szabályoz. Egy társasház irányítása során tökéletes közgyűlési meghívó, tökéletes társasházi jegyzőkönyv, tökéletes költségvetés, tökéletes beszámoló elengedhetetlen a társasház életében. Ha valaki hosszabb ideje dolgozik több társasházban, akkor pontosan meg tudja mondani, hogy általában hol szoktak a társasházi vezető tisztségviselők hibázni és mit kérnek leginkább számon a társasházi tulajdonosok.

  •  Egyes területeken történő továbbfejlődés biztosítása:

Jogi terület: a jogi terület mindig is fontos része volt a társasházkezelésnek és jelenleg úgy tűnik, hogy egyre fontosabb lesz. Egyre tudatosabbak a tulajdonosok és egyre tudatosabban élnek egyes esetben visszaélnek jogaikkal.  A mentor program egyik kiemelt területe, hogy a társasházkezelők, közös képviselő, intézőbizottságok és számvizsgáló bizottságok  részre olyan stabil biztos jogi alapokat adjunk át, amely megfelelő biztonságot nyújt a munkájukhoz.

Műszaki terület: a műszaki területet sajnos a pénzügyi jogi terület egyre inkább háttérbe szorítja, pedig a társasház egyik kiemelt feladata a társasházi közös területek fenntartása, gondozása, ez pedig igen jelentős részben műszaki kérdés.

A társasházi mentor program keretében jelentős hangsúlyt fektetünk a műszaki kérdésekre, mert nem lehet sikeres az a társasházi vezetés, ahol az épület romokban áll.

Adminisztrációs terület:  a társasházi feladatok jelentős részét teszik ki az adminisztrációs munkák. Listák, nyilvántartások, papírok, papírok, papírok. Az adminisztrációs munka jellemzően olyan munka, amelyet könnyű elhanyagolni, ugyanakkor könnyű beleragadni is. A rossz vagy gyenge adminisztráció hosszú távon rengeteg gondot okoz és megrontja a társasház és a vezetés közötti viszont. A túlzott adminisztráció pedig felesleges és más fontos területtől veszi el az időt, energiát és pénzt.

Pénzügyi terület: a társasház munkájuk során sok feladatot oldanak meg, melyhez pénz szükséges. A pénz mozgását tervezni lehet és szükséges. Igen fontos, hogy minden pénzügyi mozgás jól követhető legyen. Ha mindent jól csinálunk akkor egy lesz egy jó pénzügyi terv (költségvetés), amely végrehajtható és jól átlátható, hogy a tervhez képest milyen eltérések tapasztalhatók. A különböző mutatók alapján jól és gyorsan megmutatják, ha valami a társasházzal kapcsolatosan nincs rendben

Kommunikációs terület: a társasházi terület egyik legérdekesebb és legnehezebb területe a kommunikáció. Egy társasházban nagyon sok és nagyon különböző ember él. Sokféle értékrenddel, élettapasztalattal, motivációval. Ennyi ember között kell a társasház vezetésének úgy kommunikálni, hogy az a társasház érdekét szolgálja, azonban ne szűkítse a társasház döntését.

  • Erkölcsi, lelki támogatás nyújtása

Egy társasház vezetése mindig nagy lelki megterhelést jelent. Folyamatos stresszhelyzetet idéz elő, ha sok emberrel kell együtt dolgoznia. Kifejezetten akkor, ha azok akikkel együtt kell dolgozni bármilyen kicsi részben is és bármilyen sok áttéten keresztül a főnökei. A társasházi tulajdonosok a közgyűlésen keresztül meghatározhatják, hogy a társasházi vezetés mit és hogyan csináljon. A tulajdonosok egy rész nem tudja vagy nem akarja elfogadni, hogy nem ő mondja meg a társasháznak, hogy mit csináljon, hanem a társasház dönt. Sokan úgy gondolják, hogy az érdekeik érvényesítéséhez a közös képviselőn kell fokozni a nyomást. Egyes élethelyzetekben a közös képviselőnek kell döntést hozni. A döntések a legtöbb esetben valakinek tetszik valakinek nem.

Sajnos egyes tulajdonosok a fenti egyébként is nehéz helyzetet tudják terhelni még azzal, hogy úgy viselkednek, mintha valójában ők lennének a munkáltatók vagy még annál is több. Olyan időben telefonálgatnak, olyan hangnemet engednek meg maguknak, amelyet nem engedhetnének meg.

A társasházi mentor program egyik legfontosabb eleme, hogy segítsünk a társasházkezelők, közös képviselő, intézőbizottságok és számvizsgáló bizottságok  számára feldolgozni a rájuk nehezedő lelki, pszichikai nyomást.

Rendkívül nehéz folyamatosan jól kezelni a tulajdonosok nyomását, megnyilatkozásukat. Mindenkinek lesznek pillanataik, amikor legszívesebben hátat fordítana az egésznek. De ha megtanuljuk helyén kezelni a dolgokat, akkor mindez elmúlik és jó vehetője lehet bárki egy társasháznak. Ebben is segít a társasház mentor program.