UA-61115846-1

Üzletekből álló társasház gondjai II. - felújítási alap - Adminworld

leírás

Partner
 Társasház Pest megye
Dátum
 2015.03.08.
Kategória
Társasház, Vállalkozás

A társasház csak üzlethelyiségekből áll. A társasháznak csak gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozás tulajdonosa van.

A többségi tulajdonos egy tőkeerős ingatlanvállalkozás, amelynek ez a társasház a portfoliójának csak kis részét teszi ki ez az ingatlan.

A többségi tulajdonos nem akar felújítási alapot képezni, mivel vállalkozása és üzleti terve alapján nem szükséges felújítási alap gyűjtése, valamint a felső vezetés álláspontja szerint ilyen célzattal nem tartalékolnak másnál (a társasháznál) pénzt.

A társasház kisebbségi tulajdonosai azonban nem ilyen tőkeerős vállalkozások, ezért ők szeretnének felújítási alapot képezni. Ezen kívül egy részüknél indokolt a felújítási alap képzése, mert a felújításhoz szükséges pénzt apródonként tudják összerakni.

A feladatunk az volt, hogy olyan megoldást adjunk a társasházi tulajdonosoknak, amely megfelel a többségi tulajdonos elvárásának, mely szerint nem akar felújítási alapot fizetni, ugyanakkor megfeleljünk a kisebb tulajdonosoknak, akik azonban felújítási alapot szeretnének gyűjteni.

Nem volt könnyű feladat, sőt igazán jó kihívás volt.

Sikerült!