UA-61115846-1

Társasházi biztosítás II. - Adminworld

leírás

Dátum
 2015.03.28
Kategória
Biztosítás, Társasház

Társasházi biztosítás felmondása, új társasházi biztosítás kötése

A társasházi biztosítás módosításán kívül igen gyakori, hogy a közös képviselő a társasházi biztosítás szerződését felmondja, azaz a társasháznak nem lesz biztosítása.

A közös képviselő sok esetben felmondja a biztosítást és helyette újat köt. Az is előfordul, hogy a biztosító mondja fel a társasházi biztosítást (gyakran a biztosítási díj nem fizetése miatt) és ezért kell újrakötni a társasházi biztosítást.

Sok esetben ugyanazon biztosítónál, más esetben más biztosítónál lesz újrakötve.

A biztosítással kapcsolatosan van még egy dolog, amely ritkán kerül elő, de fontos lehet. A társasházi biztosítást valaki kezeli a másik oldalról. Ő egy biztosítási alkusz, többes biztosítási ügynök, van a biztosítótársaság egy függő ügynöke. Aki kezeli a társasházi biztosítást ő kapja meg az információkat a biztosításról (Pl.: hátralékos díjfizetési értesítés) és ő kapja a jutalékot biztosítás után. Volt rá példa, hogy egy új közös képviselő a biztosítás kezelőjét megváltoztatta. A régi kezelő már nem foglalkozott a biztosítással, az új kezelő pedig 70 km távolságban volt. Így egy 10 éve jól működő rendszer lett semmivé és a tulajdonosoknak fogalmuk sem volt, hogy milyen módon kell az ügyeiket intézni. A régi kezelő már nem tehetett semmit, az új kezelőről igazából fogalmuk sem volt, hogy ki az.

Felmerül a kérdés, hogy a biztosító társaságoknak meg kell-e követelni a társasházi biztosítás megkötése vagy felmondása esetére a társasházi közgyűlési határozatot?

Kell-e közgyűlési határozat arról, hogy a társasházi biztosítás kezelőjét megváltoztassa a közös képviselő?

Milyen felelőssége van a közös képviselőnek, ha a társasházi biztosítást felmondja és erről a társasház nem tud?

Milyen felelőssége van a közös képviselőnek, ha a társasházi biztosítást a biztosító mondja fel és erről a társasház nem tud?

Milyen felelőssége van a közös képviselőnek, ha új biztosítást köt és ezzel megváltozik a biztosítással fedezett események köre, mértéke, kedvezmények, stb.