UA-61115846-1

Kell-e szemétszállítási díjat fizetni - Adminworld

leírás

Dátum
 2015.01.23.
Kategória
Magánszemély, Társasház

Egy társasházi tulajdonos azzal keresett meg, hogy a két éve nem lakik a lakásban senki, de a közös képviselő még mindig beszedi a szemétszállítási díjat.

Több alkalommal szólt a közös képviselőnek, hogy nem lakik senki a lakásban, nem termel senki a lakásban szemetet, így nem szeretnék a szemétszállítást fizetni.

A közös képviselő minden alkalommal magyarázat nélkül annyit mondott, hogy kötelező és kitessékelte az irodából.

A társasházi iratok megvizsgálása után megállapítottuk, hogy a közös képviselőnek igaza van, de véleményem szerint egy közös képviselőnek tudnia kell az álláspontját megindokolni.

Mivel a szemétszállítás egy olyan szolgáltatás, amely osztható szolgáltatás, ezért jogosan adódik a kérdés, hogy miért nem lehet kevesebb kukára előfizetni és így a nem a lakásban lakók közös költségét csökkenteni. Jelen esetben a szemétszállítási díjat az éve költségvetésben a közös költségbe ágyazták bele. Így tehát abban az esetben ha a közös képviselet csökkentené is a megrendelt szemétszállítást és ezzel kevesebb szemétszállítást kellene fizetni, a közös költség nem változna, hisz a közös költség megváltoztatására a közös képviselő nem jogosult, mivel az a közgyűlés hatásköre.

Így a közös képviselő akkor járt volna el helyesen, ha arról tájékoztatja ügyfelem, hogy a szemétszállítás éves díja a közös költség része, melyet a közgyűlés állapított meg. Így annak módosítására is a közgyűlés jogosult. Amennyiben ügyfelem szeretné, tegyen javaslatot arra a közgyűlésnek, hogy módosítsa a szervezeti- működési szabályzatot, hogy az üres lakásoknak ne kelljen szemétszállítást fizetni.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.